Terttu Savola Ajatuksia

Vaarallinen piispa Kantola

Nyt kuuluu kummia. Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajaksi valittu, entinen eronnut piispa Ilkka Kantola (sd)kuuluu olevan mieltä, että muslimien pitäisi päästä uskontonsa kanssa  Ylen ohjelmistoon kuten kristinuskokin.

Miksi alistua tieten tahtoen tilanteeseen, missä kristinusko yritetään sysätä syrjään ja tuoda muut uskonnot sijalle? Onko tuo piispa koskaan uskovainen krititty ollutkaan, jos ei ymmärrä, miten tärkeää on tuoda esiin pelastavaa uskoa - kristinuskoa?

Kyllä vähintään kansanäänestys tarvitaan, ennenkuin tuota johtajaa kuuntelemme.

Ottaisivat ensin kaikki suomalaiset viralliset puolueet tasavertaisesti ohjelmiinsa, kuten Ylen säännöissä määrätään, ennenkuin rupeavat ei-kristillisille uskonnoille tilaa hamuamaan

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Teemu Tilaeus

Ihmettelen suuresti, mikä valtionkirkkoa vaivaa? Vastavalittu piispa Irja Askola ihastui suuresti tähän Islamin uskoon, jonka vuoksi muslimeita on tuettava tarjoamalla esimerkiksi seurakunnan yhteisiä tiloja näiden käyttöön.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Semmoista se on, tämä lukumäärädemokratia. Kun muslimeita on jo Suomessakin enemmän (onko todellakin?) kuin eduskunnan ulkopuolelle jääneiden puolueiden kannattajia, niin näinhän se menee kuin Kantola kaavailee.

Jos minä saisin päättää, odottaisin kaikessa rauhassa milloin muslimit rupeavat kolkuttelemaan Yleisradion ovia ja vasta sitten päättäisin miten asia ratkaistaan.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Suomessa on uskonnonvapaus, jos yhtä uskontoa saa julistaa valtakunnallisten tiedotusvälineiden kautta niin miksi jotain toista ei.
Yleisradion tulisi lopettaa kaikkien uskonnolisten rituaalien - kuten jumalanpalvelusten - esittäminen.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Meillä on tosiaankin uskonnonvapaus ja sananvapaus! Lisäksi elämme demokraattisessa yhteiskunnassa, jossa enemmistö määrää suunan.Kansasta kuuluu lähes 80% luterilaiseen kirkkoon, joten sallittakoon heille jokin uskonnollinen lähetystunti yhteisessä ylessämme! On todella ihmeellistä, miten kirkon markkinaosuus on edelleenkin, noin suuri, vaikka kirkonvastaista toimintaa ja ohjelmaa, tulee tuutin täydeltä. Muuten en ole vahingossakaan törmännyt uskonnolliseen ohjelmaan televisiossamme vuosikausiin! Pitää ilmeisesti hakemalla hakea, jos haluaa sellaista katsella. Meillä on monta vaihtoehtoista kanavaa, joten kenenkään ei tarvitse uskonnollisia ohjelmia katsoa, ellei itse tahdo! Maassa maan tavalla, myös tässä uskon asiassa!

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"Kansasta kuuluu lähes 80% luterilaiseen kirkkoon, joten sallittakoon heille jokin uskonnollinen lähetystunti yhteisessä ylessämme!"

Meillä on hieman eri käsitys demokratiasta, siitä miten valtakunnalisen kanavan tulee toimia sekä uskonnonvapaudesta. Ymmärrän kyllä kantasi. Olisi muuten mielenkiintoista tietää kuinka moni tuosta 80% katsoo noita viikonlopun jumalanpalveluksia. Veikkaisin, että alle 2%.

Enni Kulovaara

Reijo.

Mikko, Milla tai Kaarle 8kk kuuluvat ehkä pakkoliitettyinä kirkkoon, mutta uskovaisia he eivät ole.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie en halua kristittyjenkään ohjelmia yhtään enempää.

En voi tajuta, mitä tekoa kirkolla ja valtiolla on muutenkaan yhessä.

Jouni Haimi

Mutta heii ei ole enää piispa kantolaa....on vain kansanedustaja kantola joten tietyllä tavalla on väärin enää yhdistääpiispuutta ja kantolaa.

S S

Hankkiuduin töllöstä eroon, kun sieltä tuli pelkkää uskonpaasausta. Uskonnollisista pohdiskeluista pidän, mutta kirkonmenoja en siedä. On hyvä, että maan monimuotoisuus uskonnossa ymmärretään. Muslimit eivät usko kristuksen sovitusuhriin, joten heillä ei ole mitään sellaista syntein nollauksen painonappia kuin kristityillä on.

Terttu Savola, olet minusta A-luokan kansalaisaktiivi. Olet kuitenkin pilannut sen uskomalla kristillisfundamentalistisiin satuihin. Kun itse olin SKP:n listoilla sitoutumaton ehdokas, oli pakko huomata, että kummankin kannattajien lukumäärä vaaleissa puolittui. Kommunismi pärjäsi yllättävän hyvin verrattuna kristillisiin käsityksiisi, tulisikin kommunismia televisiosta yhtä paljon kuin kristinuskoa.

Toimituksen poiminnat