Terttu Savola Ajatuksia

Miksi 20 000 kannattajakorttia presidenttiehdokkuuteen?

Pitää tässä ihan näin pyhäisenä aikana tarttua kynään ja ihmetellä taas tätä Suomen demokratiaa. Eduskuntapuolueet asettavat presidenttiehdokkaansa ihan noin vain tuosta kertomalla ehdokkaan nimen. Mutta virallisesti rekisteröidyt muut puolueet, joilta kansanedustajien saanti on tehokkaasti pystytty eväämään monin keinoin ja toimenpitein, joutuvat keräämään 20 000 kannattajakorttia voidakseen asettaa presidenttiehdokkaan. Näit ihan oikein - 20 000 korttia!

Tietenkin joku kysyy nyt, miten puolueilta on evätty eduskuntaan pääsy. No esimerkiksi siten, että vaikka EU:n korruptiota tutkiva ryhmä Greco on raportissaan kertonut Suomelle, että kaikille virallisille, ehdokkaita asettaville puolueille olisi myös annettava jonkin verran yhteisistä verovaroista otettavia puolue- ja lehdistötukia, vähän tasavertaisemman vaalikamppailun mahdollistamiseksi,  mitään ei heru. Kaikki, minkä eduskunta puolueet itse päättävät ottaa, menee niiden omiin taskuihin.

YLE:n säännöissä myös kerrotaan, että koska sen toiminta rahoitetaan lupamaksuilla, sen on kohdeltava tasapuolisesti kaikkia virallisia puolueita. No kaikki tiedämme, että näin ei lähestulkoonkaan tapahdu. Olemme yksinkertaisesti liian vaarallisia näytettäväksi kansalle, koska kansa voisi meitä kuullessaan oivaltaa nykyisten eduskuntapuolueiden raadollisuuden ja epädemokraattisen toiminnan.

Tiedämme miten kävi, kun menin Musiikkitalon ovelle 17.4. 2011 kysymään vaalipaikkojen ovien vielä ollessa auki, miksi kaikkia oikeusministeriön rekisteröimiä virallisia puolueita ei kutsuttu vaali-illan tv-tilaisuuteen kuten ennen. Vastauksena oli, että Musiikkitalossa oli tilanahtautta  ;) ja vain eduskuntapuolueet on kutsuttu. Mistä YLE mahtoi tietää silloin,  ja jopa pari viikkoa ennen tilaisuutta kutsut lähettäessään, mitkä puolueet ovat eduskuntapuolueita? Henkilökohtainen HS:n galluptulokseni osoitti vielä pari päivää ennen vaaleja 4 %. Mutta sen jälkeen kun minut oli heitetty putkaan siksi kunnes "tilaisuus ja ääntenlasku on saatu turvallisesti suoritetuksi", tulokseni oli 0,1 %. Putkaan heitto tietenkin johtui siitä, että paljastin suuren vaalipetoksen v. 2007 vaali-illassa Isossa Pajassa. Sen jälkeen muutettiin tilaisuuden paikka ja kutsuttavat. Silti olen nytkin, putkareissusta huolimatta paljastanut dokumenttien kanssa todistettavasti vaalivilppejä vuoden 2011 vaaleista.

Köyhien Asialla rp on nyt päättänyt asettaa presidenttiehdokkaan ja valinnut siihen tehtävään allekirjoittaneen. Kannattajakorttien keräys on jo aloitettu sekä henkilökohtaisesti kortteja kansalaisilta keräämällä että netissä www.koyhienasialla.fi.

Kaunista ja voimia antavaa kesää jokaiselle lukijalle!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jouni Haimi

Terttu hei eihän sinulla enää ole edes puoluetta jota johdat

http://www.om.fi/Etusivu/Ajankohtaista/Tiedotteet/...

Käyttäjän terttusavola kuva
Terttu Savola

Hei Jouni, onneksi olin vielä netissä, joten näin tuon kokonaan väärää tietoa levittävän kommenttisi. Itse olen erittäin tarkkana, että jos jotain kirjoitan, kirjoitan oikein, koska perättömät kirjoitukset saattavat saada suurta hallaa aikaan. Kiireisenä ihmisenä en voi kaiken aikaa olla kommentoimassa vääriä tietoja, mutta nyt vielä sattumalta olin.
Tuo oikeusministeriön linkkisi oli siis vuodelta 2007, sivuilta löytyy myös ajankohtaisempaa tietoa antava linkki vuodelta 2011. Olisi hyvä käyttää linkitettäessä aina ajankohtaista tietoa.
Köyhien Asialla rp on siis virallinen rekisterissä oleva puolue ja olen myös virallisen KA-puolueen kapunginvaltuutettu Espoossa vv.2009-2012.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Kirjoitat taytta asiaa mediasyrjinnasta ja Ylen poliittinen toimitus on kieltamatta osoittautunut aivan haikailemattoman puolueelliseksi. Kannattajakorttien vaatiminen on kuitenkin ainakin perinteisesti ollut perusteltua seka puolueen rekisterointiin etta presidentin valitsijamiesyhdistykselle, silla niilla on voitu mitata kykya siihen kovaan tyohon, jota valituksi tuleminen edellyttaa. Presidentinvaalin on tarkoitus olla juuri presidentin valintaa varten, ei siksi etta sielta haettaisiin puolueelle kannatusta tai etta vaalivaittely toimisi saippualaatikkona viestinsa julistamiselle. Ei ole realistista, etta edk:n ulkopuolinen puolue saisi ehdokkaansa valituksi.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

No nimenomaan presidentinvaaleissahan se olisi mahdollista, mikäli vain tarpeeksi valovoimainen ehdokas löytyisi.

Jos 20 000 kannattajakortin kerääminen on perusteltua niin se pitää tietysti soveltaa tasavertaisesti niin, että kaikki rp:t joutuvat sen tekemään.

Käyttäjän terttusavola kuva
Terttu Savola

Kiitos hienosta kommentista. Eikö olekin outoa, että yleensä rekisteröityjen puolueiden oletetaan ottavan osaa vaaleihin, jopa kummastellaan, jos ei osallistuta. Sitten presidentinvaalissa pitääkin yhtäkkiä ruveta keräämään kannatuskortteja ehdokkaan asettamiseksi. Puolueen kannatuskortithan on jo kerätty. Aivan kuten sanot, jos kortteja kerätään, kaikkien puolueitten täytyisi ne kerätä presidenttiehdokkaan asettamiseksi.
Lienevätköhän vähän laiskoja ja saamattomia nuo eduskuntapuolueet, kun eivät halua sitä tehdä? Vai ihanko vain yksinkertaisesti demokratian taju puuttuu?

Toimituksen poiminnat