Terttu Savola Ajatuksia

Maanpetoksen kiemuroissa

www.koyhienasialla.fi/"Herranterttu"5.4.2011

 

Edessä on vaalit, ennakkoäänestys alkaa nyt, ja huolestumisen syytä suomalaisen demokratian toimivuudessa on. Ikävä kyllä median ryydittämänä. Tämä kirjoitus on perustellusti skeptinen  vaalitoimituksen rehellisyyden osalta.

 

Näköala on pelottava, ja voi vaikuttaa äkkipäätään uskomattomalta, mutta kannattaa vilkaista, mitä politiikassa oikein tapahtuu. Politiikka on inhorealistinen sana. "Me kansalaiset emme halua sotkea itseämme siihen, mutta hyvä, kun jotkut hoitavat likaisen työn".  Tätä saattaa kuulla toreilla.

 

Kuitenkaan sen ei ole pakko olla likaista. Se on yhteisten asioidemme hoitoa.

 

Meidän liikkeemme idea on köyhien ja köyhyyden uhan alaisten ihmisten näkökulma.

 

Avatkaa silmänne ja korvanne, hyvät äänestäjät, lukekaa tämäkin kirjoitus ja olkaa valppaina !

 

Olipa omituiset mediaviikot. Oli eduskunnan ulkopuoliset puolueet ensin kuuloradion puolella ja sitten näköradiossa. Pienpuolueiden ainaisen aliarvioinnin lisäksi pilkkasi Yle demokratiaa, kun ei sallinut keskustelua edellisvaalien mittavasta epärehellisyydestä.

 

Asiaa kuitenkin prosessoidaan jo tuomiovallan korkeimmalla tasolla, ja aivan ilmeisesti pian myös maan rajojen ulkopuolella. Eduskunta, hallitus ja media ne vaan ovat hiiren hiljaa.

 

Mitä ihmettä tämä oikein on? Suomen kansalaisen perustuslaillinen äänioikeus on osoitettu paperin palalle kirjoitetuksi tyhjänpäiväiseksi numeroksi, jota ei kansanedustajien paikkajaossa tarvitse huomioida. Näinhän tämä tyrmistyttävä julkinen vaikeneminen asiasta on tulkittava.

 

Vaalirahaskandaali vaikuttaa vaarattomalta verholta tämän todellisuuden rinnalla. Järisyttävää, ettei kukaan kiistä eikä myönnä mitään. Eivätkä tiedotusvälineet tiedota, eivät todellakaan tutki asiaa lainkaan. Peittelevät sitä tietoisesti. Ylelläkin oli roolinsa Ison pajan tapahtumissa 2007.

 

Kukaan ei tohdi edes väittää, että tämä olisi pötypuhetta. Kukaan ei sano mitään. Jos sanoisi, täytyisi asia käsitellä Suomen kansan edessä, eikä sitä suin surmin näköjään tehdä. Nämä vaalit 2011 ovat tärkeämmät kuin edelliset. Halutaanko nämä väkivalloin viedä läpi kuten edellisetkin?

 

Kysymys on osoitetusta vääristelystä äänten laskennasta 2007. On vahva syy epäillä, että jälleen 2011 manipuloidaan vaalitulos oikeusministeriön katsellessa päältä, kun yksityinen suuryritys  (Tieto) toteuttaa sapluunaa, jota eivät äänestäjät ole allekirjoittaneet

 

Tästä aiheesta ei ilmeisesti Suomessa puhuta, ennen kuin se julkaistaan ulkomailla. Sitten niille toimittajille vasta juolahtaa mieleen lähtökohtansa; "mitä ne elefantit oikein meistä ajattelevat".

 

Ylen vaalitenttiä eduskunnan ulkopuolisten puolueiden illassa juontanut toimittaja, Jan Andersson, keskeytti aiheesta puhumisen tomerasti lupaamalla, että vasta kohta tullaan näihin demokratian kysymyksiin. Kas kummaa ... ohjelma loppui sitä ennen. Iskikö aikapeikko ?

 

Koskaan ei tässä kyseisessä ohjelmassa, eikä missään muussakaan, demokratiakysymyksiin ja vaalien tulosten manipulointiin ole puututtu. Libertaristisen nykytoimittajakunnan koulussa on opeteltu ulkoa vaikeaan tilanteeseen ikivastaus "tullaan näihin kysymyksiin myöhemmin ... sissysymmällä". Sitten vaan joko imarrellaan imelästi, tai hyökätään ihan sikamaisesti.

 

Kysymys oli vilpillisten ääntenlaskentakeinojen toistumisesta taas 2011, kuten ilmiselvästi tapahtui 2007.  Mittakaava saattaa olla ratkaisevan suuri. On aiheellista epäillä, että tämän näin yhtenäisen median ostamat gallupit muokkaavat maaperää vaalitulokselle, joka tulee taas olemaan järkätty.

 

Valtasuhteet ja niin muodoin hallituksen kokoonpanokin tulee hyvin arveluttavaan valoon, ellei tätä kysymystä nosteta vihdoin luupin alle ja käsitellä avoimesti. Äänestäjien valtavirran tulosta ei täysin voi manipuloida, mutta voidaanko sitä vaimentaa riittävästi ?

 

Tämä keskusteluaihe loppuu aina lyhyeen. Yle luimuilee ja väistelee tätä vakavaa aihetta, joka tämän kaiken nähdyn julkisen ja järjestelmällisen vaitiolon perusteella vaikuttaa suuren luokan petokselta. Tapahtunutta peittelee koko media, ja suljetulta näyttää Suomi eduskunnastakin päin.

 

Kuka uskoo oikeasti, että kansakunta, josta yli 70 %  Tilastokeskuksen tulotilaston mukaan ansaitsee vuodessa alle 30.000 euroa  (yli kolme miljoonaa äänestäjää), äänestäisi eriarvoistavan talouspolitiikan puolesta. Siis köyhdyttäisivät itseään.

 

Näinkin voivat jotkut asian nähdä valtamedioiden myllyttäessä  yhtä totuutta, mutta tämä siis ei ole ydinkysymys. Kantaa ei oteta siihen, miten ihmiset reagoivat viestinten tiedon jalostamiseen, vaan siihen miten äänet lasketaan.

 

Samassa tv-ohjelmassa samainen toimittaja Andersson lyttäsi kysymyksen toistuvasti; nyt vastasi  kameroiden todistaessa, että "niin Teiltähän vietiin äänet toisille viime vaaleissa". Ja sitten sukkelasti muihin aiheisiin.

 

Etteikö siinäkään ole mitään erikoista, kun äänet laitetaan laskennassa toisille ehdokkaille, toisille puolueille ja toisiin vaalipiireihin? Onko tämäkin marginaalista? Jos on, kenen ääni kuuluu siihen marginaaliin, jolla ei ole väliä? Sinun perheesikö? Suomea sitä paitsi hallitaan marginaaleilla.

 

Taitaa olla valtion tuottavuusohjelmalla tilausta, jos vaaleihin käytetyt verorahat menevät tällä tavoin haaskiin. Jos tulos on etukäteen suhmuroitu, ovat vaalit tässä taloustilanteessa turhan suurta rahan tuhlausta. Eivätköhän siirtyisi leikkauslistojen puolelle.

 

Jos ei demokratia toimi, miksi meidän pitää maksaa siitä?  Annetaan rahat mieluummin johonkin tarkoitukseen. Vaikka nuorison työllistämiseen tai vanhusten hoitoon. Niinkuin puoluetuetkin voisi antaa. Eihän puoluetyö ole tuottavaa työntekoa, vaan kutsumusta edustaa kansalaisryhmiä.

 

Paljonko ääniä tuodaan sivusta lisää toisille tahoille ja paljonko tuhotaan toisilta tahoilta? Miten lopulta atk-laskentaan on viritetty varmistamaan haluttu tulos?  Mistään ei löydy pitäviä dokumentteja etenkään ennakkoäänestyksestä.

 

Eivät vaalipäiväpöytäkirjatkaan vastaa virallistettua äänestystulosta, mutta täysin "herrassaan" on ennakkoäänien dokumentointi niin "alustavassa kuin tarkastuslaskennassakin". Molemmat termit ovat käytännössä fiktiivisiä. Eivät perustu faktoihin. Kirjaamista ei valvota tai edes dokumentoida.

 

Vain Helsingin vaalipiirissä 60 %:ssa pöytäkirjaluvut eivät stemmaa, jopa sielläkin (äänialue 2 A), jossa ruotsalaiset arvovaltaiset vierailijat olivat seuraamassa vaalipäivän toimitusta, ei saatu ehdokaskohtaisia yhteislukuja ja hyväksyttyjä äänimääriä stemmamaan. Sitähän eivät ruotsalaiset huomanneet. Eivät sitäkään, ettei huomiota kirjattu pöytäkirjaan lainkaan.

 

Anekdootti vain, mutta alkuperäinen valtakirjakin puuttuu sekin Suomen arkistoista. Useat muut asiakirjat ovat hävinneet lopullisesti. Pieni osa jopa lain mukaisesti, mikä kertoo lepsuudesta.  Ehkä jopa tarkoituksenmukaisuudesta "järjestellä" mahdollisuuksia. Köyhiä on se määräenemmistö.

Kun ehdokaskohtaiset pöytäkirjaliitteet puuttuvat, ei ole mitään dokumenttia mitä ääniä äänipusseissa on, ja keille äänet on ohjattu.

 

Löytyy vastaavasti tuhansien äänestäjien äänestysalue, jossa pöytäkirjan mukaan ei kukaan ole käynyt äänestämässä, pöytäkirjassa ei ole yhtään lukua, ja liite on kadonnut. Koko äänestysalueen äänestysaste on nolla %. Jollain äänestysalueella äänestysaste on stahanovilaiset 150 %.

 

Valtion sinettinauhat ovat osoittautuneet "give away"-rekvisiitaksi, ja meillä on lukuisa määrä puhelinäänitteitä (osa myös Ylelle annettu jo 2010) , jotka aukottomasti todistavat vaalikäytännön rikollisuuden (kovasti sanottu suomalaisessa kielenkäytössä, mutta tulee vielä todistetuksi).

 

Tämä on pitkä kirjoitus ... aiheesta ja asiasta, joten vasta seuraavassa blokissa näytetään mitä  vaalijohtaja tuumaa asiasta. Hänelle kunniaksi se, että oli ainoa joka vastasi ilmiantoon. Tosin  suunnilleen niin, että "pientä kohinaa". Tästä saadaan akordi, jos vaalit rehellistetään ajoissa.

 

Mitä muuta vielä näin lyhyesti? Ennakkoäänestyksestä eritoten puuttuu dokumentointi.

 

Tarkastuslaskennasta pöytäkirjoja ei löydy. Joitain laskentapöytäkaavakkeita voi joissain äänipusseissa olla, mutta kokonaistulos puuttuu. Vaalipiirilautakunnastakin sanottiin, että  "lopputulokseksi jäänyt pluntta on niin lähellä oikeaa tulosta, ettei kustannussyistä kannattanut ajaa enää lopullisempia äänialuekohtaisia tuloksia". Nauhoitettu puhelinhaastattelu.

 

Ennakkoäänestys on todellisuudessa täysin kunnallisten keskusvaalilautakuntien valvonnassa, vaalipäivän äänet taas perustuvat äänestysalueiden vaalipöytäkirjoihin, joista suurin osa on lain vastaisesti täytetty; osa tyhjiksi jätetty, osa osittain hävitetty, osa päälle myöhemmin kirjoitettu.

 

Vaalipiirilautakunnat ovat lähinnä leimasimia, joita oikeusministeriö käyttää. Kaikki perustuu siihen, että lähes mitään ei valvota, eikä lähes mistään vastata. Laissa on porsaanreikiä, joita ei ole haluttu tukkia ja jonka takia korkein virkamiestaso pääsee osittain pälkähästä.

 

Vaikkapa ennakkoäänet  Ovatko oikeat lipukkeet naputettu sisään, ja ovatko oikeat äänikortit päässeet laskentaan ?  Kukaan ei valvo dramaattisia tapahtumia, mutta hyttysiä kuurnitaan niin, että syntyy mielikuva maailman rehellisimmistä vaaleista Suomessa. Tämä mielikuva murtuu.

 

Vaalijohtaja on ainoa, joka on vastannut avoimeen kysymykseen. Julkistan kokonaan

hänen vastauksensa medialle ja eduskunnalle. Kommentoin myös pian hänen vastauksiaan. Ellei tämänkään jälkeen asiaa selvitetä kansalaisille, julkistan kaiken materiaalin "herranterttu"- palstalla.

 

Tämä blogikirjoitus on ajankohtaisuudesta johtuen perustuslakiimme ja demokratiaamme keskittynyt. Millään vaaliteemalla kun ei ole mitään merkitystä, ellei kansanvalta toimi.

 

Kaiken lähtökohta on tasa-arvoinen ja yhtäläinen äänioikeus. Sitä ei toteutettu viime vaaleissa, ja se on enemmän kuin uhattuna näissä vaaleissa. Ollaanko kansaa viemässä uurnille muodon vuoksi?

Aivan varmasti kaikkien äänet eivät edelliskerralla olleet todistettavasti huomioidut.

 

Köyhien Asialla-liikkeen valiteema on alusta pitäen ollut verotus, minimitulo ja leikkauslinja. Nyt näiden ylitse kipuaa demokratian pelastaminen.

 

Hallituspuolueilla on ketunhäntä kainalossa. Ne hakevat vaaliteemansa mistä vaan, kunhan se ei ole demokratia, veroreformi, äänestäjien minimitoimeentulo tai ihmisten vähimmäisoikeudet.

 

Hallituspuolueet pysyttäytyvät makrotaloustasolla, jota eivät missään tapauksessa itse ymmärrä. Kukaan heistä ei mieti maapallon kestävyyttä, eikä ikuisen talouskasvun mahdottomuutta. He puhuvat lämpimikseen itselleen turvallisista vaaliteemoista. Keskipitkäkin aikaväli on heille vieras.

 

Eivät ole äänestäjäenemmistön teemoja. Äänestäjän teema on hänen oma taloutensa tänään ja huomenna. Miten tullaan toimeen inflaatiovaaran väijyessä ja pienyritysten työllistämiskyvyn vaikeutuessa alvituspelottelun tähden.

 

Hallituspuolueet vaihtelevat vaaliteemojaan vauhdilla, jossa ei maalais- tai kaupunkilaisjärjellä perässä pysy. Hätä on suuri, kun kampanja-aika on venynyt mainostoimistojen kykyjen yli.

 

Teemoja tulee, teemoja menee. Mainostoimistojen tehtäviä. Mainosfirmat elävät nyt verorahoilla.

 

Milloin meillä on sukupuolineutraalisuuden vaalit, milloin bensakriisivaalit, milloin vakausrahasto- ja emuvaalit, milloin ydinvoimavaalit, milloin Libya- ja Hornet-vaalit, milloin kristittyjen vainojen vaalit, milloin äidinkielemme ja ruotsinkielen väliset vaalit, milloin kaapista ulostulovaalit, milloin pohjoisafrikan öljyvaalit, milloin maahanmuutto- ja rasismivaalit, milloin miinalaiva Pohjanmaa Somaliaan puolesta-vastaan-vaalit. Somaliassa ei ole öljyä, entisiä kalastajia sitäkin enemmän.

 

Todellinen vaaliteema perusjärkevillä äänestäjillä on oma talous ja yhteiskunnan toimivuus. Siis veroratkaisut, perustoimeentulo, perusoikeudet ja julkiset palvelut. Arvot vastaan rahavalta tulevat olemaan ennennäkemättömällä tavalla vastakkain.

 

Häviäjiä ovat konsensusvanhoilliset arvotyhjät libertaristit, joille globalismista löytyy ainut sisältö.

Libertaristit ovat himoverottajia. Nostamalla alvia ja muita välillisiä veroja nousee verotus. Ei valtion tulo- ja menoarviossa ole muita niin oleellisia verotuloja kuin ALV, köyhän synkkä tasavero.

Tosin alvitus nostaa bruttokansantuotetta. Sikäli mitä korkeampi verotus, sitä paremmin pyyhkii?

 

Tämä on paradoksi, kuten moni muukin bkt-totuus; muunmuassa sotaa käyvien maiden bkt lähtee aina sojottamaan, kun ihmisiä tappavan teollisuuden pyörät saavat kierroksia. Sen sijaan perheitä ja lapsia hoitavien kotiäitien työ ei mahdu libertaristien bkt-asteikkoon.

 

Puolet Kataisen ja Kiviniemen bkt-kasvuodotuksista ja -ennusteista selittyy 2 %-yksikön  ALV:n nostolla mikä korottaa hintoja palveluissa ja tavaroissa verokannoista riippuen 10 - 30 % ja tuhoaa kotimaan pk- ja pkt- yrityksiä yhtä tehokkaasti. Työttömyys ja konkurssit lisääntyvät.

 

Joutuvat laittamaan ALV:n hintoihin ja näin vähenevät yhä heikommassa hapessa olevat kuluttajat. Sitten kiinteiden kulujen leikkauksiin ja irtisanomisiin tai konkurssi. Eläköön Jyrki Katainen !

 

Suomi ei voi työllistää edes teoriassa globaaliyrityksillä. Suomen kasvun mahdollisuus on

kotimarkkinoissa. Vientiyrityksistä puhutaan nyt liikaa. Suomen vienti on ollut ylijäämäinen jo 17 vuotta, eikä se tällä kustannustasolla kasva. Suomella on suuremmat mahdollisuudet Suomen sisällä. Katso Ruotsia, Sveitsiä, Norjaa ... eivät ole eun ylioppilaita, mutta meitä onnellisempia.

 

Valtion tuloverot ovat enää olematon osa valtion tuloja. Verot kerätään köyhiltä pakollisten menojen kulutusveroilla. Suomessa ei ole juuri progressiivista verotusta, tuskin edes suhteellista verotusta, Suomessa dominoi tasaverotus. Tämä orjuutus syvenee, ellei 70 % kansasta päätä toisin.

 

Siinä ei kannata kuunnella vaalipäivän onnenonkijoiden puheita toreilla, vaan välivuosien tekoja puolueilta. Jos vaalit saadaan rehellisiksi, demokraattista Suomea hallinnoi aivan varmasti se kansanosa, joka saa ansiotuloina alle 30.0000 euroa vuodessa.

 

Heitä on yli kaksi kolmasosaa maamme väestöstä. Jos otetaan huomioon vain alle 15.000 euroa vuodessa ansiotuloa saavat; heitäkin on puolet meikäläisistä.

 

Siis uurnille, mieluummin vasta vaalipäivänä . Sähköinen äänestys on vaarallinen ja hallitsematon tie.

 

Se vie meidät orwellilaiseen todellisuuteen ja sumuttaa läpinäkyvyyden laskennassa. Myöskään kehenkään ei pidä luottaa niin, että hänelle annetaan yöksi kotiin koko vaalimateriaali.

 

Perinteiset pahvikortit voittavat kuitenkin verkkoäänestysidean, mikä on siis oikeusministeriön tahtotila. Oikeusministeriö alkaakin yhä useammin näyttää vääryysministeriöltä. Oikeusministeri luulee, että sähköisen äänestämisen kannattaminen ei vaadi itseltä tietoteknistä osaamista, vaan asia voidaan pyhittää mille vain ICT-yritykselle. Äänten joukkosiirrotkin ovat näin mahdollisia.

 

Meillä on ihanteemme, jotka olemme useassa kohdin kertoneet. Eräs vielä vähemmälle jäänyt on, että kannatamme täysin purjein presidenttivaltaista hallintoa. Emme näillä lähikokemuksilla jaksa uskoa edes entiseen malliin sellaiseen parlamentarismiin, mikä ei kunnioita demokratiaa.

 

Kun kansa suoraan äänestää johtajaansa, ei siinä hallitusneuvotteluiden suomalainen suhmurointi äänestäjää edes pääse hämmentämään. Sekin ehdolla, että äänet lasketaan demokraattisesti, eikä mediavalta pääse rasvoittamaan totuutta.

 

Mistä on kyse, kun kansakunnan eliitti tietää, ja heille on kiistämättömät todisteet toimitettu, mutta kansalaiset ja äänestäjät eivät tiedä mitään. Onko käynnissä suuren luokan maanpetos?  Kansalta viedään laskennassa äänioikeus,  mutta vaalikarnevaalit pidetään yli 2.600 äänestyspaikassa  ja yli 300 miljoonan euron bujdetilla?  Ehdottamamme korjaussarja ehditään vielä toteuttaa, näin vältettäisiin vaalivalitusprosessit ja eun viranomaisten puuttuminen jälkikäteen menettelytapoihin.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Jouko Piho

Terttu Savola

Kiitos siitä, että kiinnität huomiota tärkeään asiaan.
Kaikenlaista vääryyttä on vastustettava oikeudenmukaisuuden takia.
Jos pirulle antaa pikkusormen, se vie kohta koko käden ja sen jälkeen koko ukon.

Jouko Piho
Itsenäisyyspuolueen
kansanedustajaehdokas (274)
Uusimaa

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Sähköistä äänestystä ei liene nyt käytössä. Oikeusministeri Tuija Brax mokasi kokeilun oikein perusteellisesti.

"Mörkö on olemassa, koska mörkö asuu ullakolla." Tämä tuli mieleen noista vaaliväärennyksistä. Olen hieman tutustunut käytäntöihin ja en oikein usko meillä olevan suuremmalti vaalivilppiä.

JK Minä pidän tuosta röyhelöstä, joka on kaulallasi. Se sopii sinulle. Mutta, kun olen toisessa vaalipiirissä, en voi äänestää sinua.

Citycani *

Ei millään pahalla, mutta nettisivunne ovat hiukan niukat, eivätkä myöskään toimi, ainakaan kaikilla selaimilla.

Asia, johon etenkin näin vaalien alla kannattaisi ehkä myös kiinnittää huomiota?

Ottamatta kantaa mahdollisiin vaalivilppeihin, sanoisin, että menestymättömyydellenne saattaa olla myös sellainen selitys, että ne alle 30.000 vuodessa ansaitsevatkin haluavat usein äänestää niitä, jotka joka tapauksessa jo gallupienkin perusteella tulevat voittamaan vaalit... ihminen on siinä mielessä keskimäärin sopuli, että tuntee olonsa paremmaksi, kun on ns. voittajan puolella.

Toki sitten voi alkaa miettiä, miten rehellisiä ne gallupti ovat...

Mikko Niskasaari

Terttu Savola huijaa ja hörjöilee. Vaaliväärennös-juttu on kupla.

Terttu Savolan "Köyhien asialla" -puolue jätti 20007-vaaleista valituksen KHO:lle 4.3.2011 ja sai ratkaisun eilen, 5.4. Valittajana Savola on siis saanut ratkaisun ennen kuin kirjoitti yllä olevan, mutta varoo huolella mainitsematta päätöstä.

Olen tilannut päätöksen, en ole vielä saanut. On kuitenkin ilmeistä, ettei KHO ole havainnut väärennöstä, joten "kuten ilmiselvästi tapahtui 2007" on edelleen vain Savolan oma märkä uni.

Vuoden 2007 ek-vaalien jälkeen Terttu Savola tarjoili eri lehdille ihmeteltäväksi Ylen vaalikoneen tuottamia väliaikatietoja. Tiedän, koska Savola tarjosi niitä minullekkin.
Ylen papereissa oli jotain epäloogisuuksia, tyyliin välillä Savolalle oli merkitty XXX ääntä, välillä X tai ei lainkaan ääniä.
Nämä olivat kuitenkin väliaikatietoja ja - korostan - Ylen vaalikoneen yskähdyksiä.

Syksyllä 2007 Savola tuntui vielä ymmärtävän oikein hyvin, ettei ole kovin todennäköistä, että joku vaivautuisi väärentämään kourallista lilliputtipuolueen ääniä, eihän sillä saavuta mitään. Hän oli lähinnä ihmeissään epäloogisuuksista, mikä oli aivan ymmärrettävää. Ei niihin Yleltä selkoa saanutkaan, mutta - muistutan - ei Yle laske ääniä.

Syksyllä 2010 Savola sitten huomasi vaalien olevan taas tulossa ja rakensi vaalivilpistä salaliittosadun, johon jotkut foliopäät ovat tarttuneet, ja satu on siksi jonkin verran netissä elänyt.

Mitäpäs jos Savola hörhöilyn sijasta julkaisisi KHO:n päätöksen?

Mikko Niskasaari

KHO:n päätös tuli. Siitä ilmenee, että Savolan puolue on vuoden 2007 vaalien jälkeen valittanut Hgin hallinto-oikeuteen vaatien vaalien vahvistamisen kumoamista Hgin ja Uudenmaan vaalipiireissä. Perusteluna oli, että Ylen vaalipalvelussa oli välillä kateissa Savolan puolueen ääniä.

HaO on hylännyt valituksen 19.4.2007 todeten, ettei ole osoitettu virheitä eikä väärinkäytöksiä vaaliviranomaisten toiminnassa.

Neljä vuotta myöhemmin, 4.3.2011 Savola vei asian samoilla perusteilla KHO:een, vaatien vuoden 2007 vaalien kumoamista koko maassa. Koska Ylen vaalipalvelussa oli välillä hukassa kourallinen Savolan ääniä ongelmia.

KHO tietenkin hylkäsi vaatimuksen. Taltio 952, asianro 796/1/11.
Päätöksen saa sähköpostilla.

En usko, että missään eduskuntavaaleissa koskaan on ehdokkaana ollut niin paljon, myös suhteellisesti, huuhaa-ehdokkaita, kuin näissä vaaleissa.

Pieta Leonardo

Onko KHO:n päätös sitten oikea?

Jos ääniä on Yle:n vaalipalvelussa ollut kateissa Terttu Savolalta, niin käytännössähän tämä tarkoittaa sitä että ääniä saattaa olla "kateissa" keneltä ehdokkaalta vaan.

Mikko Niskasaari

Mitä tekemistä Ylen vaalipalvelulla on OM:n organisoiman ääntenlaskennan kanssa?

Jos Lapin Kansa julkaisee vaalituloksen väärin, pitääkö eduskuntavaalit panna uusiksi?

Vuoden 1970 ek-vaaleissa kesti kauan, ennen kuin Ylen vaalipalvelu tunnisti ja julkisti SMP:n todellisen ääniosuuden. Sen tietokoneita ei oltu ohjelmoitu varautumaan niin suureen kannatuksen nousuun.
Ääntenlasku eteni koko ajan normaalisti.

Käyttäjän terttusavola kuva
Terttu Savola

Vapaa toimittaja Mikko Niskasaari näyttää seuraavan ahkerasti asioita, tietää jo asiat ennen kuin itse olen saanut mitään postia. Oliskohan syynä se, että sanoit hävittäneesi minulta saamasi todisteprintit etkä näin ollen voinut antaa niitä minulle kun pyysin niitä takaisin.Toimitko maksettuna vai ei-maksettuna, se jääköön kunkin itsensä asiasta enemmän tietävän arvioitavaksi.
Mutta tämä eksakti tietoisuuden tasosi ja hermostuneisuutesi asioiden vaiheesta antaa kyllä ajatuksia.
Prosessi jatkuu.

Mikko Niskasaari

Turha on minulle kiukutella, jos Terttu Savola ei saa KHO:n hänen omaan valitukseensa antamaa tuomiota ennen kuin minä. Sopii katsoa peiliin. Tuomio on tullut julkiseksi eilen, ja sain sen omaan sähköpostiini tänään, n. 30 minuuttia sen jälkeen, kun pyysin päätöstä kirjaamosta.

KHO:n ratkaisun sisällön, ja Savolan aikaisemmn valituksen olen jo yllä selostanut. Vaalivilpistä ja maanpetoksesta kirjoittelu Savolan "näytöillä" on jo absurdinkin tuolla puolen.

Käyttäjän terttusavola kuva
Terttu Savola

Niinpä niin, Mikko Niskasaari;)
Ota ihan iisisti, ettet ihan anna itseäsi julki. Kuten jo sanoin - prosessi kuitenkin jatkuu....

Käyttäjän HeikkiKauppi kuva
Heikki Kauppi

Onhan tuosta alkuperäisestä jutusta aikaa vierähtänyt, mutta sana "maanpetos" kiinnittää aina huomiota. Aikamoinen vuodatus Savolalta ilman yritystäkään esittää näyttöä tai edes perusteluja. Missähän on tämän poliitikoksi pyrkivän kansalaisen oma moraali?

Toimituksen poiminnat