Terttu Savola Ajatuksia

Onhan helvettikin jossain

Uutisointi uuden maapallon kaltaisen kappaleen löytymisestä avaruudessa on aiheuttanut kummallisia kommentteja. On on oltu sitäkin mieltä, että Raamattu nyt osoittautuisi paikkansapitämättömäksi, kun jotakin uutta vielä löytyy. Voi mitä yksinkertaisuutta tuollaiset kommentit edustavat! 

Ettäkö muka me täällä jo tietäisimme kaikki Jumalan luomistyöt ja tuntisimme Hänen viisautensa. Emme tiedä vielä edes tarkalleen, missä helvetti sijaitsee. Kuitenkin sellainen paikka on ilmoitettu olevan olemassa niille, jotka tieten tahtoen haluavat Jumalan opetusten vastaisesti toimia ja hyljätä Hänen Jeesuksen kautta tarjoaman pelastuksen.

Voi vain kysyä, onko helvetti juuri tuollainen kuuma, ihmiselle sietämätön paikka elää?    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kas. No eipä yllätä yhtään, että tie helvettiin lähtee GREENlandista! :)

Toisaalta onhan se jo pitkään tiedetty, että vihreät ovat Saatanan matkaoppaita.

Ari Suhonen

Kuulostaa Delirium tremensiltä

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Suomalaisten virkamiehenperkeleiden luomassa helvetissä on kylmä...

Vieras (nimimerkki)

Virheys on suurin mahdollinen helvetti.

vie rahat (nimimerkki)

hellou, mis olet ollut Mr. Conspiracy kaikki nämä..?

Ja täältä minä sinut löysin tuohtuneena Tertulle, joka uskoo helvetin löytyneen!

Mielestäni se planeetta näytti ihan kultakimpaleelta. Mitä jos se onkin sulaa kultaa? Siitä vasta helvetinmoinen haloo syntyy.

Vieras (nimimerkki)

On se, tässä ja nyt, maan päällä. Köyhän helvetti. Rukoilemalla ja leipää jakamalla se ei muuksi muutu.

tripale (nimimerkki)

Ei. Helvetti ei ole mikään pätsi vaan:

Helvetti on maanpäällinen elämä, pahimmillaan. Kokemuksia on.

Valtauskonnot palvovat "ulkopuolista" luomajumalaa näkemättä tuon entiteetin todellista olemusta.

Todellinen olemuksensa on juurikin se mistä ns. "pyhät, hyvyyden uskonnot" vihollisestaan toitottavat. Eli satan himself.

Suurin harhauttaja on se joka saa massat uskomaan harhauttajan olevan vapahtaja.

Perusteluja voi hakea elämästämme päivittäin. Pommimiehet , psykopaattiset alistajat, kullattujen kirkkojen kaksinaismoraali ja sairaat rikokset, pappiensa julkilausumat jne. Papit jakelevat kuolemansairaille taivaspaikkoja; toki jos mummu kehtaa testamentata maansa sielunhoitajalleen. Ja mikä pahinta; nämä kaikenkarvaiset hihhulit saavat vapaasti aivopestä lapsensa samoihin harhoihin. Lapselta ei kysytä mitään.

Protestanttius näistä kaikista hirviömäisin, ajatuksen lopettamiseen pakottava huullus.

En ole ateisti. Abrahamiset uskonnot ovat kuitenkin vihollisia minulle.

Tutkaimus (nimimerkki)

Miksei köyhän helvetistä juuri puhuta? Eikö sitä ole tiedostettu? Pelätäänkö köyhiä, onko rikkaat peloissaan rahojensa menettämisen takia, eivätkö rikkaat voisi siirtää osaa omaisuudestaan köyhille ja miten tämä oikein tapahtuisi mahdollisesti? Mutta asiastahan voisi kyllä käydä keskustelua tällä Tertunkin avaamalla blogilla koska tosiasiahan on se että köyhyys on yksi helvetin muoto, mutta samaan hengenvetoon on todettava että jos pitää valita niin valitsen mieluiten Lasaruksen kuin rikkaan miehen osan koska Herramme kertoo kyllä kuinka rikas mies oli kuolemansa jälkeen tuskissaan siellä "tosi ikävässä paikassa" ja Lasarus sai olla taasen isä Aabrahamin helmoissa saamassa lohdutusta kärsimistään vaivoista.

Vieras mies tuli taloon (nimimerkki)

Tuossa viime vuonna yhtenä aamuna satuin katselemaan TV7-kanavaa. Siellä pyöri ohjelma, jonka nimenä oli "supernatural". Juontaja jututti keski-ikäistä naista, joka kertoi millainen helvetti on. Hänen mukaansa, se on maapallon sisällä oleva tila, joka on selällään makaavan miehen muotoinen. Nainen kertoi, että hän oli käynyt helvetissä 40-kertaa Jeesuksen kanssa. Siellä syntiset anelivat, että pääsisivät pois - vaan eivätpä vaan pääseet. Juontaja siinä myönteli, että joopa joo. On se vaan niin supernatural. Totena meni...

Että sellanen se Helvetti on, ettäs tiedätte!

Jukka-Pekka Vasara

Terttu on mun suosikkipoliitikko!

Vieras (nimimerkki)

"Voi mitä yksinkertaisuutta tuollaiset kommentit edustavat!"

On se vaan jännää miten eri tavalla ihmiset yksinkertaisuuden kokevat.

Supi Pullakuski (nimimerkki)

Helvetti on tässä, tänään ja nyt.
Parempaa kohti olemme matkalla, kaikki yhdessä.

Jukka-Pekka Wuorikoski

Terttu, olet oikeassa!
Helvetin esikartano näyttääpi kuitenkin olevan Suomi leipäjonoineen ja köyhyysongelmineen.
Suuri osa helvetin edustajia näyttää myös siirtyneen diagnoiseenen ja lääknintäohjeineen US Puheenvuoron kommentoijiksi (jopa nimettöminä) ja osa myös blogisteiksi. Tasapäisyydestä poikkeavat, erilaiset ja virkistävät "puheenvuorot" pyritään lyömään ylimielisyydellä, mollaamisella ja uskommattoman latteilla "heitoilla"!
Sananvapauteen, vapauteen kirjoittaa ja sanoa sitä mitä muut eivät halua lukea ja kuulla, kuuluu myös sanotun tietynasteinen objektiivinen tarkastelu, pohdinta ja jopa kunnioitus, huolimatta siitä ettei lukija kirjoitettua heti ymmärtäisikään.
Ehkä henkistä kypsymisaikaa on annettu myös sinulle, järjettömälle kommentoijalle!
Eli hyvä Terttu .Olen ajatuksiesi ja vetämäsi liikkeen
myötämielinen tarkkailija ja toivotan menestystä viesteillesi ja ajatuksillesi!

J-P Wuorikoski
köyhä asialla

http://wuorikoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Ari Suhonen

Pahoittelen hätäistä diagnoosia. Olen vakuuttunut, että Delirium tremens ei selitä kokemuksen syvyyttä, jos sillä siihen edes on ollut osuutta. En kyseenalaista kokemusta, mutta käsitykseni on, että totuus on lopulta yksi ja sama kaikille, mutta jokainen näkee ja kokee sen omien ja opittujen mielikuvien kautta.

Meillä on kaikilla käsitys siitä miltä Jeesus tai enkelit suurinpiirtein näyttävät. Se perustuu niihin kuviin ja kuvauksiin joita olemme nähneet ja kuulleet, vaikka kukaan ei luultavasti tiedäkään, miltä Jeesus todella näytti. Toisille kokemus (Jeesuksestakin) voi olla pelkkä tunne hengestä, energiasta, valosta jne.

Tähän mennessä kukaan ei ole tullut kertomaan, että hei, Jeesus ilmestyi minulle viime yönä, mutta ei se ollutkaan yhtään saman näköinen kuin kuvissa, vaan lyhyt ja kalju pottunenäinen jässikkä.

Sama pätee helvetin käsitykseen ja sijaintiin. Mutta vannomatta paras. Jos käy niin, että löydän itseni tuosta Grönlannin alapuolisesta paikasta, niin toivon ja luotan siihen, että Jeesus päästää minut pikavisiitille tänne US:ään todistamaan, että olin väärässä.

Juppi 44 (nimimerkki)

Sana helvetti esiintyy UT:ssa 12 kertaa.
Tässä muutama esimerkki.

[KR92: Matt. 10:28]
Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

[KR92: Matt. 13:49-50]
Samoin käy maailman lopussa: enkelit tulevat, erottavat pahat vanhurskaista
ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä itketään ja kiristellään hampaita."

[KR92: Matt. 25:46]
"Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

[KR92: Matt. 25:41]
"Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen.

Vieras (nimimerkki)

Terttu, julista Jumalan sanaa jatkossakin! Se kannattaa!

Terttu Savola (nimimerkki)

Meidän elämämme on kokonaan riippuvainen Jumalasta ja Jumalan sanasta. Puhun sitä tarpeen vaatiessa joka tilanteessa. Olen suorittanut myös ev.lut. kirkon saarnaajan tutkinnon, joten se on luonnollista siltäkin kannalta. Me voimme toimia ja hoitaa asioita moninaisilla alueilla, mutta kaikkeen kuuluu Jumala. Siitä ei kukaan pääse eroon, vaikka kuinka ehkä haluaisikin. Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että Jumalan sanan julistus kannattaa.

Toimituksen poiminnat