Terttu Savola Ajatuksia

Ministeri Heimo Linnan kirjoitus

  • Ministeri Heimo Linnan kirjoitus

Ministeri Heimo Linnan arvostettava kirjoitus Paavo Väyrysestä.

Kumpa kansa uskoisi edes tätä kokemuksesta puhuvaa ministeriä.

 

Lukijalta:

Vain Väyrynen voi Suomen pelastaa Natosta

Perholainen sotaveteraani, entinen kansanedustaja ja maatalousministeri kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Natosta

Heimo Linna Perhonjokilaakso+

 Ke 16.1.2019 klo 19:00

 

 

Sotaveteraanina minua harmittaa se poliittinen keskustelu, jota nyt ennen tulevia vaaleja käydään niistä asioista, joilla eri puolueet pyrkivät saamaan kansanedustajia tulevaan eduskuntaan.

 

Kahdessa viime sodassa kenraali Laguksen joukkojen etulinjan taistelujoukkojen yhtenä ryhmänjohtajana taistelleena Suomen itsenäisyyden puolesta minä voin sanoa, että tärkein asia, mistä eduskunta voi päättää, on pitää Suomi itsenäisenä ja sotilasliitoista riippumattomana valtiona.

 

Kaikkien galluppien suorittamien mielipidemittausten mukaan koko itsenäisyysajan Suomen kansan selvä enemmistö on ollut kanssani samaa mieltä.

 

Minä olen ollut samanaikaisesti samassa hallituksessa Paavo Väyrysen kanssa, ja tunnen tarkasti hänen tinkimättömän ihmisluonteensa ja toivon, että kaikki Suomen itsenäisyyttä kannattavat henkilöt tulevissa valtiollisissa vaaleissa äänestäisivät Paavo Väyrysen johtamaa puoluetta, sillä se on ainoa tie, jolla Suomen itsenäisyys voidaan vielä säilyttää.

 

Kun Suomi vietti 2017 valtiollisen itsenäisyytensä satavuotisjuhlia, tuli onnitteluja valtavasti maailmanlaajuisesti. Harvat valtiot ovat kyenneet todellisen itsenäisyyden hankkimaan ja sen säilyttämään.

 

Suomi on tällä hetkellä onnellisessa asemassa, kun se sijaitsee jaetun maailman rajalla, mutta sillä ei ole vihollisia.

 

Kyllä Suomikin on joutunut raskaan hinnan itsenäisyydestään maksamaan, sillä tilastojen mukaan itsenäisyyden hintana noi 92 500 miestä makaa sankarihaudoissa.

 

Minä saan olla kiitollinen elämälleni, kun Lapin sodassa vaikeassa rynnäkkötilanteessa tajusin tekeytyä valekuolleeksi ja vältin joutumisen sankarihautaan.

 

Kun sodasta selvisin terveenä, sotakokemukseni jätti minuun sellaisen velvollisuuden, että aina kun siihen tulee tilaisuus, yritän vaatia poliittisia päättäjiä toimimaan ihmisyyden puolesta.

 

Minä tunnen velvollisuudekseni vedota Paavo Väyrysen puolesta tämän vuoden aikana pidettävissä valtiollisissa vaaleissa, sillä vain hänen johdollaan Suomi voi säilyttää todellisen itsenäisyyden ja säilyä sotilasliittojen ulkopuolella.

 

Kun Paavo Väyrynen pitää tavoitteenaan, että Suomi ei mene sotilasliitto Naton jäseneksi, niin tässä asiassa hänellä on vaaleissa äänestäjien enemmistön tuki.

 

Heimo Linna

 

sotaveteraani

 

ent. kansanedustaja ja maatalousministeri

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Nato ei kykene mitenkään suojelemaan tätä maata, jos ja kun tositilanne tulisi vastaan. Me olisimme etulinjan etummainen potero, aivan kuten olimme valtaosan historiastamme. Tuolloinhan otimme vastaan Ruotsin idänpolitiikan seurauksia kerta toisensa perään ja mm. Iso Vihan aikana noin puolet suomalaisväestöstä kuoli tuon ulkovallan puolesta, aivan kuten nytkin tulisi käymään. Nato-kannattajien mielestä niin pitääkin tapahtua.
Natolaiset ylipäätään esittävät asiansa ikään kuin sillä ei olisi mitään seurauksia, tai mitään merkitystä minkään kannalta.

Suomen turvallisuuden takuiksi on kunnossa olevan talouden ja yhteistyön muiden maiden sekä venäjän kanssa.Me olemme jo nyt eu-alueella verkostoituneet venäjän kanssa,talouspakotteista huolimatta, olemme kaikki riippuvaisia taloudellisesti rauhasta - ei sodasta.

Meidän turvamme on siinä, että me hoidamme omaa ulko-ja turvallisuuspolitiikkaamme tavalla, joka ei anna kenellekään syytä kohdistaa Suomeen mitään erityistä uhkaa. Viisaat päämiehemme kautta aikojen, eivät ole ulkoistaneet omaa harkintakykyään ulkovalloille.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Se, että nykyinen Suomi on vuosisatojen aikana ollut sekä Ruotsin, että Venäjän alusmaa, todistaa Suomen olevan aina historiallisessa tilanteessa - otettavissa. Viimeisimmästä Neuvostoliiton pyrkimyksestä on historiallisen lyhyt aika, vain vajaat 80 vuotta. Se, että Suomi on voinut näinkin pitkään olla rauhassa, on johtunut "Kylmästä Sodasta", myöntyvyyspolitiikasta, Neuvostoliiton sortumisesta ja Euroopan Unionista.

Tohtori Väyrynen esittää "Historian Fortunan", Neuvostoliiton sortumisen ja Venäjän aiemman hajanaisuuden todistavan Kekkosen harjoittaman politiikan oikeellisuutta. Tosiasiassa Suomi olisi voinut irtaantua Neuvostoliiton/Venäjän vaikutusvallasta jo paljon aiemmin. Liittyminen Euroopan Unioniin olisi ollut luonnollinen kohta liittyä myös NATO:n, mihin lähes kaikki eu-maat kuuluvat. Tilaisuus jätettiin käyttämättä ja nyt sitten vuodesta toiseen kikkaillaan "kuulumisen liepeillä". Toivotan Onnea köyhille ja pihille Väyryselle. Menestystä en ennusta.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Mahdollinen kuuluminen sotilasliittoon ehkä siinä samalla sitoudumme sellaisiin "tehtäviin",jotka eivät ole maallemme hyväksi ja tavallaan voimme joutua sotilaallisiin ohjailuihin,joihin emme ole varautuneet hyäksyttävässä muodossaan.

Itsenäisyys kuin oma puolustuksemme maksaa "maltaita" mutta niin käynee myöskin kuuluminen esim.Natoon.

Mutta jos Nato olisi hyväksi myös enemmän rauhanomaisessa suojelussa pl."sotilaallinen herruus".

Edellä - taloudellisesti rauhasta - ei sodasta/(+uhasta) !

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Paavo Väyrynen on brezhneviläinen maanpetturi. En ymmärrä, miksi häntä ei aikanaan työnnetty sivuun omassa puolueessaan, Keskustalla on tässä iso tahra historiassaan. Myös jokaisella Väyrystä kannattaneella äänestäjällä! No, Keskustahan ei olekaan puolue vaan rikollisjärjestö.
”Varjona Väyrysen poliittisella uralla on kulkenut Ahti Karjalaiselle syksyllä 1981 lähtenyt kirje, jossa silloin ulkoministerinä toiminut Väyrynen kertoi presidentinvaaleihin liittyneistä keskusteluistaan Neuvostoliiton edustajan Viktor Vladimirovin kanssa. Ajatuksena oli idänkauppaa junailemalla vahvistaa Karjalaisen ja heikentää Koiviston asemaa presidenttikisassa.”

https://yle.fi/uutiset/3-10002176

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mäkinen on kärkäs esittämään syytteitä. Pahoin vain pelkään että tällä kertaa hän voi olla monin paikoin oikeassakin. Tai eihän siinä pelkoa mikäli vain tajuaa ettei Väyrynen aja Suomen etua, aivan päinvastoin. Hän kyllä ajaa aina Venäjän etua - ehkä sekin on vuosikymmenestä toiseen vain suurta sattumaa... ehkä ei.

Toimituksen poiminnat