Terttu Savola Ajatuksia

Raiskauksesta tuomittu työmies Matti Putkonen on myös Soinin luottomies

 

Timo Soini otti Matti Putkosen Perussuomalaisiin jonkinlaiseksi esimieheksi puolueen toimistoon. Tosin ei ole kai varmaa tietoa, mitä hän siellä tekee, kun titteli on työmies. Joka tapauksessa hän usein liikkuu paikoissa, missä tärkeitä poliittisia tapahtumia on.

Näyttäisi, että Soinille tulisi aina yllätyksenä niitten ihmisten pahat teot, joita hän on  ottanut puolueeseen, kun on arvellut heidän siivellään eteenpäin menevänsä. 

Putkosen tuomiot ovat kuitenkin olleet tiedossa jo kovin kauan, mutta Timo Soinia se ei ole häirinnyt, kun Putkosen palkkasi.

Noita  poliitikkojen "ehdotteluja", joista tänä päivänä kohistaan, on ainakin minulle vuosien mittaan tullut melkein kaikista puolueista, mutta niitä ei tarvitse ottaa vakavasti. Muuttamalla puheenaihetta ja olemalla asiallinen ehdotukset usein loppuvat. Siihen voi siis useimmiten vaikuttaa sillä, miten itse asiaan suhtautuu. 

Sen sijaan jos puolueen kärkimiehiin kuuluu raiskauksesta tuomittu henkilö, nousee karvat pystyyn.

Uskon, että sellaisen otuksen kanssa ei ehkä ole vaikuttanut ollenkaan se, miten itse asiaan suhtautuu. Siitä ei luultavasti tilanteessa ole vähääkään välitetty

 

 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun perussuomalaisia kuitenkin pidetään SMP:n jatkajina, niin on syytä muistaa, että Veikko Vennamo linjoitti puolueensa periaatteeksi, että ketään Suomen lain mukaisesta rikoksesta rankaistua ei kelpuuteta puolueen jäseneksi. Tuossa manttelinperijäpuolueessa on nyt korkeilla palleilla raiskauksesta ja rattijuoppoudesta tuomittuja sekä seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Siitä ajasta, kun Soini gradunsa teki populismista (SMP ei ollut vielä kuollut), on jo aikaa. Aatteet ovat muuttuneet ehkä Soinillakin, ehkä ei, kuka tietää.

Tämä aika on muuten se Soinin gradun mainitsema kolmas vaihe eli puolueen vakiinnuttaminen, joka ei gradun mukaan lähes koskaan onnistu (mutta onhan tässä ollut vuosikymmeniä gradun jälkeen Soinilla miettiä eli jotain lääkkeitä on oletettavasti keksitty).

************************************************************

" ketään Suomen lain mukaisesta rikoksesta rankaistua ei kelpuuteta puolueen jäseneksi"

No jooh, tuostakin on tehty reippaita muutoksia Soinin aikana. Vaikea sanoa kuinka moni eduskunnasta edes on puhtaita pulmusia... joka puolueesta löytyy ja toivoa sopii että menneistä on jotain opittu. Koskas niistä tosin opitaan..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Vennamolla oli tiheämpi seula, minäkin tilasin Vennamon käskystä tuomiolauselman, jossa SMP:n ehdokkaaksipyrkivä oli tuomittu opettajapapereiden väärentämisestä, ei hyväksytty ehdokkaaksi.
Viimevaalien aikaan eduskuntaan päässyt ehdokas levitteli minun sakkoruomiotani, mutta unohti kertoa omasta 7 kuukauden ehdonalaisesta rattijuopumustuomiostaan.
Valittiin myös uudestaan valtiopäiville.
"Mä altis olen löytämään vikoja veljistäni, mut huono olen huomaamaan omia virheitäni", sopinee meihin kaikkiin.
Todellakin SMP:sa oli todellakin myös henkilöjäseniä ja lausuma tarkoitti varmaan heitä.
SMP:n säännöissä luki,puolueosastot saavat lähettää yhden edustajan puoluekokoukseen alkavaaa 50 jäsentä kohden, kunnalisjärjestöt ja piirijärjestöt yhden edustajan, tällaisella edustajalla on puoluekokouksessa yksi ääni samoinkuin HENKILÖJÄSENELLÄ.
Puoluekokouksessa ei koskaan erikseen ilmoitette paljonko henkilöjäseniä oli paikalla,mm. Kouvolan puoluekokouksessa olipaikalla Kalajoeltakinpuolueosaston edustajia osastoista joita ei ollut olemassakaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kansanedustajaehdokkaaksi ei kelpuutettu, Vennamon käskystä jouduin tilaamaan Kouvolan hovioikeudesta tuomiolauselman ja mainittu henkilö ei päässyr ehdokkaaksi.
Timo kehui jo edellisten vaalien aikaan olevan tiheän seulan, oli vain välppä josta puolet kiskoista puuttuivat.

Pekka Pylkkönen

Luulen kanssa että sinun ei tarvitse ottaa niitä "ehdotteluja" kovin vakavasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän terttusavola kuva
Terttu Savola

SMP:n aikana kuulutetuista rikoksettomuusperiaatteista ei ole paljoa jäljellä. Taisivat jo konkurssia hoitaneet Soini ja Vistbacka sen verran mennä toimissaan harhaan, että on ehkä vaikeuksia päättää, milloin olisi rohkeutta ja sopiva aika siirtää nuija jollekin toiselle. Puheenjohtaja kun
aika usein tulee tietämään vanhojakin "rötösherrojen" temppuja

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin oppi säätiöhommat Pekka Vennamolta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Osuvia pointteja, vaikka ilmeisesti vapaakristilliseen yhteisöön kuuluvan (?, vrt. alla oleva linkki Helluntaiherätyksen uutiseen) Kankaanniemenkään tekosissa ei ole kehumista. Voi olla äänestäjille aikamoinen järkky.

http://www.helluntaiseurakunnat.fi/uutiset/2015/4/...

On mielenkiintoista, että "työmiehen" tapauksesta on vaiettu (veikkaan, että monet tiedä asiasta), vaikka sillä voi hyvin kuvitella olevan merkitystä tarkasteltaessa erään puolueen puoluejohdon toiminnassa ilmenevää moraalista johdonmukaisuutta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Louekoski, miksi sinulla on blokissasi ennakkosensuuri?
Timo Soinin ja monenmuun blökejahan ei voi edes kommentoida.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Jos tämä on se sama juttu, jossa nainen työntyi kapakkaillan jälkeen edustajan huoneeseeen suorastaaan tyrkylle. Hommat hoidettuaan nainen ilmoitti ykskantaan menevänsä tekemää rikosilmoituksen raiskauksesta.

Tämä jos mikä on sitä helppoa rahastusta. Jos mies ei olisi suostunut hommiin, niin hänet olisi heti luokiteltu homoksi tai eunukiksi. Kannattaa siis olla varovainen, kun antautuu irtosuhteisiin, sillä piakkoin voi löytää itsensä leivättömän pöydän äärestä."

Näin Kuhmossa kirjoitellaan.

Kari Ahveninen

On se vaan taas hienoa todeta kuinka tuota moraalisäteilyä riittää...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitä riitti todella paljon Toimi Kankaanniemeltä itseltään ennen tätä episodia. Siitä on kyse.

Kari Ahveninen

Se on ihan sama kuka sitä esittää. Ei täällä kukaan ole virheetön, muista se... jokaisella on omat luurankonsa kaapissa.
Ja näytä minulle ihminen joka on virheetön niin minä näytän sinulle ihmisen joka ei ole ihminen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #11

Paljon helpompi on tosiaan näyttää ihminen, joka teeskentelee täydellistä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tiedän tapauksen jossa nainen houkutteli entisen poikakaverinsa kaljoille asunnolleen.
Sai pojalle 4-vuotta sisäoppilaistosta ja itselleen 10000 euron verottomat vahingonkorvaukset.

Laki on kaikille sama, tuomiot tosin vaihtelevat.

Toimituksen poiminnat