Terttu Savola Ajatuksia

Korruptoitunut Suomi

”Hallinto-oikeudet virkamiesten kumileimasimia”

 

Se on käsitys, jonka 30 % Suomen juristeista kyselyn mukaan jakaa nykyisin.

On piristävää kuulla joskus myös totuutta, eikä aina vain korruptoituneitten tahojen suoranaista valehtelua

 

Suomi ei ole oikeusvaltio.

 

On suurta valhetta väittää, että ihmisoikeudet toteutuisivat täällä. Korruptio rehottaa  Suomessa valtoimenaan. Se rehottaa taloyhtiöissä, kaupungin asioissa,  poliisissa, eri oikeusasteissa jne. Varsinkin sellaisen, jonka tiedetään huomaavan vääryyksiä ja ottavan niitä esiin, ei ole helppo saada oikeutta ollenkaan, sillä hänet halutaan leimata häiriköksi ja sulkea suu mahdollisimman pian.

Olen vuosien aikana törmännyt moniin vääryyksiin toimiessani luottamustoimissa. Olen tuonut esiin ihan ilmiselviä rikoksia, mutta milloinkaan ne eivät missään instansseissa ilmiselvistä todisteista huolimatta aiheuta mitään muuta kuin lauseen, että ei ole syytä epäillä yhtään mitään. Vaikka monta kertaa  jopa muut juristit samoissa oikeusasteissa nimettöminä sanovat, että  noin vääriä päätöksiä ei tulisi missään nimessä tehdä.   Mutta he pelkäävät mahdollisen työnsä menetyksen ja leimatuksi tulemisen takia, jos puuttuvat asioihin. Onneksi on tuollaisia henkilöitä,  kuten juristi Aurejärvi, joka televisiossa äskettäin sanoi ihan suorat sanat.  Sen lisäksi, että asioiden hoitamisessa esiintyy  korruptoituneisuutta, esiintyy ihmeteltävän paljon osaamattomuutta ja laiskuutta.

Vein Helsingin hallinto-oikeuteen kolmisen vuotta sitten  asian, mikä koski valitun kaupunginhallituksen jäsenten esteellisyyttä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja erosikin tehtävästä heti, kun hyvin tiesi, että oli esteellinen . Keskustelin puhelimessa asiaa hoitavan hallinto-oikeuden naisjuristin kanssa, ja hän kertoi papereitten olevan siinä hänen edessään ja asian valmistuvat ihan pian. Vaikutti siltä, että hän oli asiassa täysin minun kannallani. Muutaman päivän päästä soitin taas kysyäkseni  jotain. Yllätyksekseni sain kuulla, että tämänniminen juristi ei hoida asiaani ja että hän on lomalla, käsittääkseni ulkomailla. Pitkän puhelimessa odottelun jälkeen minulle kerrottiin, että asiaa hoitaa Jaana Hemminki, joka juuri ja juuri hyvin epäkohteliaasti ja vastentahtoisesti sanoi minulle muutaman sanan ja antoi ihan väärän päivämäärän, milloin asia on tullut hänelle ja että  hän ei tiedä siitä vielä mitään. Ei tarvitse olla  suurikaan ajattelija, kun huomaa, että Helsingin hallinto-oikeus toimi  taas kerran Espoon kaupungin kumileimasimena . Asiassa kanssani tekemisissä ollut, melkein loppuun asian hoitanut naisjuristi vapautettiin lomanviettoon ja asia siirrettiin sellaiselle juristille, jolta saatiin Espoon kaupungin toivoma päätös, että mitään esteellisyyttä ei ole olemassa. Oikeasti esteellinen kaupuginhallituksen puheenjohtajakin olisi näin ollen voinut pysyä toimessaan, mutta ehti erota, kun hyvin tiesi, kuten minäkin, että on esteellinen.

Samankaltaisia asioita on niin monia, että ainakin yhden kirjan ainekset olisivat koossa, kun vain olisi aikaa kirjoittaa. 

Viimeisimpiin hoitamiini asioihin kuuluu ihan äskettäin saamani päätös, jossa Espoossa syyttäjä päätti tutkinnanjohtajan esityksestä lopettaa asian tutkinnan, koska rikoksesta epäillyille olisi syyttäjän mukaan luultavasti ”tullut vain sakkoja”.

Tutkinnanjohtaja-poliisin  mukaan taas syynä  lisäksi oli se,  että se olisi maksanut, jos joku poliisi olisi kuullut monista asiantarkalleen tietävistä nimeämääni paria todistajaa, ja siksi hän esitti syyttäjälle tutkinnan lopettamista. Tutkintaa johtava poliisi oli soittanut rikoksesta epäillylle virkanaiselle, ja uskonut tai ainakin leikkinyt uskovansa rikoksesta epäiltyä reviisoria, vaikka on olemassa sanasta sanaan olevat kirjallinen todistus ja  äänite, josta asia käy ihan selväksi.  Mutta todistajilta ei kysytty ollenkaan. Kysyttiin vain rikoksesta epäillyltä Espoon kaupungin virkanaiselta, joka oli syyllistynyt monen esimiehekseen luettavan henkilön kunnianloukkaukseen.

Rehelliset ihmiset joutuvat korruption kohteeksi ja saavat korruptoituneelta taholta päätöksiä asioihinsa, ainakin jos eivät satu kuulumaan eivätkä halua kuulua vapaamuurareihin  tai muihin saatanallisiin järjestöihin.

Muitten maitten korruptiosta meuhkaaminen ja ihmettely on syytä lopettaa ja keskittyä lopettamaan korruptiota ja ihmisoikeuksien loukkauksia ihan tässä lähellä koti-Suomessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiva kaulus. Puoluejohtajalla näkyy menevän hyvin, mites niillä köyhillä?

Toimituksen poiminnat