Terttu Savola Ajatuksia

Ylen oma kritiikki murskaa Suuren vaalikeskustelun

 

Yle-uutiset: Ei uusia poliittisia avauksia, hälinää

Ylen aamun uutiset suorastaan murskaavat eilisiltaisen Suuren vaalikeskustelun. Keskustelun tuotos oli tyhjää täynnä, eli ei sisältänyt lainkaan uusia poliittisia avauksia. Vain EU:n laajeneminen nosti pientä virettä pintaan. Tyhjänpäiväisyyttä lisäsi vielä kova hälinä ja päällepuhuminen. Keskustelu ei ollut lainkaan juontajien hallinnassa.

Virkamiesmäistynyt poliittinen eliittimme luottaa näköjään Ylen vaaliohjelmien tarjoamaan eduskuntapuolueiden monopoliasemaan. Politiikan haastajia, eduskunnan ulkopuolisia virallisia puolueita, ei päästetä lainkaan kehiin; aivokuolleiden valtapuolueiden olematon innovatiivisuus ei tule edes osoitetuksi, kun uudet ajatukset eivät pääse esille. Politiikan vaihtoehdottomuus pysyy ikuisena totuutena.

Koko vaaliuutisointia on median osalta leimannut kyvyttömyys puolueiden poliittisten vaaliohjelmien kriittiseen tarkasteluun. Yleltä sellainen on tyystin puuttunut. Kansa on jo tympääntynyt julkkisehtoiseen vaalihumuun, mutta siitä huolimatta media puskee kiiltokuvia painopinnalle ja eetteriin.

Sirkushuvia riittää, leipää ei.

Vastakohtana valtapuolueille Köyhien Asialla Rp:n EU-vaaliohjelma (www.koyhienasialla.fi) sisältää useita varsin innovatiivisia uusia avauksia.

Puolueen perusagendaan tärkeimpänä liittyy köyhyysdirektiivin vaatimus EU:lle, jolla jäsenvaltiot velvoitetaan toisaalta pitämään köyhyysasteensa alhaalla ja toisaalta huolehtimaan köyhistään. Korruption ja kartellien kitkemisvaatimus hanskaa toimeentulon toista puolta, eli hintatason pitämistä kurissa todellisen kilpailun keinoin.

Uutta KA:n ohjelmassa on myös lähipalvelustrategian luomisajatus, jolla julkisen ja yksityisen asioinnin ja kaupalliset palvelut tuodaan kylä- ja kaupunginosakeskuksiin.

Myös maataloustukijärjestelmän osalta KA:n ohjelma esittää järjestelmän radikaalia uudistamista. Nyt tukien ruoan hintasubventio ja itse tuet menevät valtaosiltaan niille tahoille, jotka eivät tukea lainkaan tarvitse.

Laajamittainen ilmaiskierrätys ja yhteisötyö ovat uusia avauksia myös, ja ne tulevat jatkossa käsitellyiksi osana puolueen oman perustulomallin luomista.

Näille esityksillemme Yle on antanut julkisuutta tasan nolla (0) sekuntia.

Yle on omaksunut tyhjyyttään kumisevan valtakartellin pönkittäjän roolin. Sellaisena se edustaa pysähtyneisyyttä, ei osallistumista yhteiskunnan dynaamiseen kehittämiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Jouni Snellman (nimimerkki)

No onko sitä toosaa todella pakko katsoa?

Ylettää (nimimerkki)

Ylen kepulaiset uutis- ja ajankohtaistoimituksen kepulit mm. Jorma Melleri, Atte Jääskeläinen, Leena Pakkanen ovat viime viikkoina kyllä pitäneet huolen ettei kepu häviä näitä vaaleja.

Taustatukea antaa Arto Nyberg jne....

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

#1

Jouni, kun kyseessä on armottoman propagandan pakkorahastettu pakkosyöttö ilman mahdollisuutta vastavoimiin, kysymyksesi on älytön. Niin moni katsoo ja uskoo. Pahiten uskovat ne, jotka luulevat, että eivät usko.

Ymmärrän hyvin Tertun kannan. Persukkaillakin on kestänyt kymmenen vuotta saavuttaa se taso, että media ja YLE edes hiukan joutuu antamaan puhetilaa. Silloinkin toimittajat jopa ohjeistetaan nälvimään asiallisuuden asemesta.

Vain Timo Soinin kaltainen supliikin mestari kykenee täysin ottamaan tilan, ellei sitäkin häneltä estetä.

Minä häpeäisin syvästi, jos olisin toimittaja (Terttua lukuunottamatta). Heillä kaikilla on joskus ollut idealistinen ja hyvyyteen pyrkivä ikäkautensa. Miten he ovatkin valinneet puudelin aseman, jopa nekin, joilla joskus oli jotain sanottavaa. Osa lienee tosissan, kun kannattaa omaa puoluettaan. Miksi heidän kykynsä ei kuitenkaan riitä asiallisuuteen, vaan on kaivettava esiin kaikki raukkamaiset temput. Juuri toimittajien lepsuuden takia Suomi on silmätikku Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Väkilukuun suhteutettuna Suomi jopa tekee lähes yhtä paljon rötöksiä kuin Venäjä, jonka rötössuma sijaitsee Tsetseniassa, varsin poikkeuksellsessa kipupisteessä.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Kysymys ei ole vain toimittajista. Jotkut pikkupuolueista ovat mukana vain tekemässä itsestään pellejä. Lienevätkö sitten todellisuudessa suurten puolueiden tai jonkun valtion palkkalistoilla.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Taisi olla arka aihe kun kukaan ei kommentoi. Ajattelin tietysti Johan Bäckmania, mutta jotain hämärää on myös näissä niin sanotuissa maahanmuuttokriitikoissa. Kenen etujen mukaista on lietsoa pelkoa ja rasismia Suomessa? Miksi meitä yritetään käännyttää toisiamme vastaan?

Tauno O. Mehtälä (nimimerkki)

5. Jouni Snellman: "Taisi olla arka aihe kun kukaan ei kommentoi. Ajattelin tietysti Johan Bäckmania, mutta jotain hämärää on myös näissä niin sanotuissa maahanmuuttokriitikoissa. Kenen etujen mukaista on lietsoa pelkoa ja rasismia Suomessa? Miksi meitä yritetään käännyttää toisiamme vastaan?"

Aivan aiheellisia kysymyksiä.

Nämä ääliöpopulistit (kuten itse heitä kutsun) haluavat vedota ihmisten alhaisimpiin vaistoihin, pystymättä tai ainakaan haluamatta älylliseen argumentaatioon.

Aatuhan saavutti samoin keinoin melkoista menestystä 30-luvun Saksassa, ja seuraajia tuntuu piisaavan.

Oma puolueemme kansalaisliike Köyhien Asialla Rp ei halua olla leimallisesti protestipuolue, joka keinoista piittaamatta hamuaa kannattajia. Haluamme olla ennen kaikkea muutosliike, joka poistaa köyhyyden Suomesta ja laajemminkin.

Olemme panostaneet ennen kaikkea ohjelmatyöhön, ja siinä mielestämme onnistuneetkin (www.koyhienasialla.fi). Valitettavatsi median mielenkiinto noudattelee tätä pintaliitoista julkkislinjaa, eikä ole nostanut vaaliohjelmia lainkaan esille.

Jos SDP:n keskeinen vaaliviesti on 'valinnasta kahden suuren välillä', voidaan jo ihan oikeasti puhua politiikan syvästä alennustilasta.

Olen jo 'reissun päällä' eli matkalla kohti Suuren Pajan vaalivalvojaisia, joten en saanut kirjaudutuksi ja oma kuvani jäi liittämättä oheen. Mutta 'pankaa naama muistiin' -kehotus jo lienee purrut näihin ääliöpopulisteihin.

Käyttäjän vaskela kuva
Jyrki Vaskela

Moi.

Oletko ehdolla 2011 vaaleissa ja mistä löytyy köyhien asialla puolueen sivu? Vastaile meilillä jyrkivaskela2hotmail.com

Toimituksen poiminnat