Terttu Savola Ajatuksia

KÖYHÄT YLELLE VAIN MAKSAJIA

Tänään esitetään YLEn TV1:llä Suuri vaalikeskustelu, jota markkinoidaan puolueiden puheenjohtajien vaalikeskusteluna. Tämä ennakkomainonta on harhaanjohtavaa, sillä vaalikeskusteluun osallistuvat vain eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Muut eurovaaleihin osallistuvat puolueet, politiikan haastajat, jätetään ulkopuolelle.

Eduskunta toimii valtakartellin tavoin pyrkien kaikin keinoin sulkemaan hallitsemansa YLEn ohjelmista pois haastajapuolueet, omien valta-asemiensa jatkuvuuden turvaamiseksi. Avoin, vapaa ja rehti vaalikilpailu ei Suomessa toimi edes julkisissa, valtion omistamissa tiedotusvälineissä.

Köyhät ovat Ylelle vain maksajia. Esitys uudeksi Yle-mediamaksuksi vain heikentää köyhien asemaa. Köyhillä ei ole useinkaan varaa edes kunnollisten vastaanotinlaitteiden hankintaan; siitä huolimatta tasaverotyyppoinen rasitus kohdistuu kaikkein raskaimmin juuri köyhiin.

Ylen ohjelmistolla on äärimmäisen vähän tarjontaa köyhyydestä ja köyhyyspolitiikasta. Teemana köyhyys ja huono-osaisuus lieneekin pääministerin ukaasien mukaisella kieltolistalla.

Eduskuntaa hallitsevat puolueet ovat vastuussa edellisen laman jälkeisestä köyhyyskehityksestä, jossa köyhyyteen pudonneiden määrä on kaksinkertaistunut. Tältä pohjalta onkin selvää, etteivät hallitsevat puolueet halua niihin kriittisesti suhtautuvia puolueita mukaan yhteisiin vaaliesiintymisiin.

Tämä koskee siis myös ja ehkä ennen kaikkea edustamaamme puoluetta, Köyhien Asialla Rp:ta, joka on voimakkaasti tuonut esille köyhyysongelmaa ja sen ratkaisemisen välttämättömyyttä ja keinoja siihen.

Köyhät joutuvat siis myös maksamaan heitä köyhdyttäneiden puolueiden esiintymiset Ylen ohjelmissa, saamatta omaa ääntänsä edustajiensa välityksellä kuuluville.

Köyhien Asialla Rp

Terttu Savola 

050-5291171

puheenjohtaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Tauno O. Mehtälä KA 8 (nimimerkki)

Näinhän se kulkee tässä konsensussaasteisen mediaympäristön Suomessa.

Ja jos valitat osaasi, vastauksena on, että olittehan sentään mukana Turun Vaalimarkkinoilla 14.5.2009.

Vilkaistaanpa, miten YLE on hoitanut ko. härdellin 'jälkimarkkinoinnin'?

Yksi toteutus löytyy A-tuubin sivuilta http://atuubi.yle.fi/eu_vaalit.

Kas kummaa, siellä on jo leikattua todellisuutta. Jälkihehkutuksen kohteeksi ovat päässeet omilla linkeillään VAIN EDUSKUNTAPUOLUEET, joiden esiintymiset eli ohjelmalliset huumoripläjäykset ovat hyvin esillä. Kaikki muu eli politiikasn haastajapuolueiden osuus on kliinisen tarkasti leikattu pois.

Sen sijaan ei retkikirveelläkään löydy mitään vaaleihin liittyvää asiallista asiaa, josta katsojat voisivat saada selville puolueiden ja ehdokkaiden poliittisia kantoja. Niitä sentään oli livenä tarjolla, myös mukana olleilta pienpuolueilta.

Halusiko YLE todella kuitata pienpuolueiden osuuden osoittelemalla sen pellemeiningiksi, joka ei sitten ylittänyt edes viihdeuutiskynnystä?

A-tuubi alentui tässä konsensuskökköjen rantahuoraksi. Maksajana siinäkin toki köyhät osaltaan.

Ilmeisesti vaalit ylimalkaan on se osa YLEn ohjelmatoteutusta, josta ei saada asiallista ja tasapuolista kirveelläkään. Miksikähän ei?

Voisi olla syytä luoda YLElle vielä yksi ohjelmaversio: vaaleihin keskittyvä Ö-tuubi, jonka tuotokset voi johtaa suoraan viemäriverkkoon.

Jottei voitaisi nostaa syytettä nimikkeellä iliman pilluu. Sen vaalisellaisen.

Pasi Kivi (nimimerkki)

Jos pienpuolueella on oikeasti tarvetta, kyllä kansa sen löytää. Perussuomalaiset ja vihreät ovat esimerkkejä. Kun pääsette eduskuntaan saatte myös puoluetukea. Siihenasti pärjäilkää ominenne. Olen pari kertaa äänestänyt pienpuoluetta protestiksi. Kun mahdollisuudet menestyä on kunnallisvaaleissa ja puheenjohtajalla ihmettelen miksi edes ryhtyä työhön.

Tauno O. Mehtälä KA 8 (nimimerkki)

Joopa joo. Kaikki puolueet ovat taipaleensa alussa olleet pieniä.

Nyt on kyse valtion omistuksessa olevasta mediasta, jonka toimituspolitiikka näyttäisi olevan uusien ajatusten tukahduttamispyrkimys poliittisten puolueiden osalta. Onko tämä siis oikein?

Motivaatiotaustaa saattaisi löytyä tutkimalla tulonjakotilastoja vuosilta 1995-2007, eli ajlta jolloin Suomi eli hyvin vahvaa nousukautta. Löytyypi osoitteesta http://www.stat.fi/til/tjt/.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Ei Yleä ja valtamediaa ole pakko seurata - ainakaan vielä. Taisit Terttu saada tällä jutulla ääneni.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Suomalaiset! Tämänpäiväinen vaali on valtava medialavastus. Kun puolueettomat vaalitarkkailijat puuttuvat, voimme vain toivoa, ettei kansallis-sosialistinen blokki turvaudu hätäpäissään vaalivilppiin. Kehotan silti kaikkia rauhallisuuteen.

Toimituksen poiminnat